Gratis verzending vanaf €45 - Persoonlijke service - Levering: 3 à 5 werkdagen

Hoe kies je de juiste kattenbak?

Elke kattenliefhebber weet: de kattenbak is een noodzakelijk kwaad. Maar, hoe kies je de juiste kattenbak die niet alleen mooi in je interieur staat, maar ook nog eens handig in gebruik is voor je kat? Bobby & Clyde helpen jou graag! 

1. Location Location Location

Soms volgen katten dezelfde logica als mensen, zeker in het geval van hun kattenbak. Niemand verkiest op restaurant het tafeltje aan de toiletten, dezelfde logica geldt voor je kat. Plaats daarom de kattenbak nooit in de buurt van haar of zijn eten of drinken. Daarnaast zit iedereen graag 'op zijn gemak', dat betekent afgezonderd en in alle rust, zonder pottekijkers. Zeker wanneer er meerdere katten of een hond in huis is, is het heel belangrijk om je kat een geborgen gevoel te geven. Vaak staat de kattenbak ook naast een lawaaierige was- of droogkast, maar ook dit is helaas af te raden. De kat kan hierdoor schrikken en de kattenbak mijden, met wildplassers tot gevolg. Tot slot, plaats het ook niet op een te warme plaats, hierdoor ga je sneller geurhinder ondervinden. Laat dat nu net hetgeen zijn wat we willen vermijden. 

2. Size does matter

Een te klein toilet is voor niemand aangenaam en al zeker niet voor je kat. Katten draaien en keren graag in hun kattenbak om zo de ideale plek te zoeken. Daarnaast hebben oudere katten makkelijk last van artrose, waardoor draaien in een te kleine ruimte moeilijk wordt. Kies dus voor een voldoende grote kattenbak! 

3. Méér dan één

Wist je dat je voor één kat eigenlijk minimum twee kattenbakken nodig hebt? Katten hebben graag keuzes, dat merk je doordat ze bijvoorbeeld heel nerveus worden van gesloten deuren. Ook voor hun dagelijkse behoefte hebben ze graag wat keuze. De regel is dus het aantal katten + 1 om het aantal kattenbakken te bepalen. Zet deze kattenbakken nooit naast elkaar, wat dat wordt door je kat gewoon aanzien als één grote kattenbak. Plaats ze dus in een andere kamer om het gewenste effect te bereiken.

4. Geurhinder vermijden

Vaak geven we de voorkeur aan kattenbakken met een luikje, omdat we denken dat dit de geur zal tegenhouden. Het effect is echter dat de kattenbak voor de kat enorm gaat ruiken en dus niet aangenaam is om in te vertoeven. Wil je echt een kattenbak die niet ruikt? Gebruik dan voldoende kattengrind en bij voorkeur klonterend. Hoe meer kattenzand, hoe makkelijker de klontjes eruit te scheppen zijn! Verwijder de behoefte van je kat dagelijks en gebruik bijvoorbeeld hondenpoepzakjes om de uitwerpselen in te doen. Zo gaat ook je vuilbak minder snel geuren. Poets trouwens je kattenbak ook niet met té geurende producten, katten zijn hier zeer gevoelig aan wat kan leiden tot het mijden van de kattenbak. Gebruik een simpele allesreiniger en vermijd citrusgeuren. Gebruik ook geen geurend kattenzand, dit zal immers geen oplossing zijn en zal door je kat niet als aangenaam worden ervaren.  

Zo, je bent nu in staat om een goede kattenbak te kiezen! Ontdek hier ons assortiment handige én mooie kattenbakken

Veel plezier, 

Bobby & Clyde