Gratis verzending vanaf €45 - Persoonlijke service - Levering: 3 à 5 werkdagen

Tips om om te gaan met je kat en hond tijdens de coronacrisis

Thuiswerk is opnieuw de norm, waardoor je weer meer tijd met je gezin én je huisdier kan spenderen. We kennen allemaal de situaties waarbij je kat, nét op het moment dat je een video-meeting hebt, op je toetsenbord of schoot springt. Vergis je niet, nu je veel thuis bent onderbreek je eigenlijk het vaste ritme van je huisdier, wat voor wel wat stress zorgt. Bobby & Clyde geven jou graag enkele tips om alles relax te laten verlopen!

Alle aandacht welkom

Huisdieren houden van aandacht en het maakt hen daarbij niet altijd uit of dat positieve of negatieve aandacht is. Wanneer je hond of kat op je schoot springt en je hem wegzet, is de kans heel groot dat hij weer terugkomt. En dat wegzetten verandert natuurlijk de nood naar aandacht niet, het betekent juist aandacht. Maar, hoe los je dat dan op?

Routine is de sleutel

Geef je huisdier wat tijd om te wennen aan de nieuwe situatie, jij zal er immers net zo goed aan moeten wennen. Huisdieren houden van routine. Bouw zekerheden in, zoals bvb een kwartiertje aandacht alvorens je start aan je werk. Zo maak jij alvast je hoofd leeg én krijgt je hond of kat beweging. Daarnaast is het ook belangrijk om activiteiten zoals wandelen, borstelen, spelen telkens op dezelfde manier aan te kondigen. Zo weten ze al op voorhand wat er aankomt, wat voor een rust zorgt! Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor je kat? Bekijk ons aanbod speelgoed voor katten en krabpalen. Een lange wandeling met je hond als pauze tijdens het werk? Ontdek ons prachtig aanbod halsbanden en leibanden.

Iedereen zijn privacy

Net zoals voor iedereen in het gezin, betekent vaker thuis ook minder privacy voor je huisdier. Zorg voor een plekje waar ze helemaal tot rust kunnen komen en ze zich geborgen kunnen voelen. Belangrijk is dat iedereen in huis weet dat, wanneer je huisdier op zijn eigen rustplekje zit, hij of zij ook effectief met rust gelaten moet worden! Ontdek hier een ruim aanbod aan manden voor honden en katten.

Lichaamstaal als handboek voor je huisdier

Net als bij mensen, kan je uit de lichaamstaal van je viervoeter veel afleiden. Bij honden is dat eerder subtiel: ze kijken weg, geeuwen, … Katten daarentegen houden het minder subtiel: ze leggen hun oren naar achter, begint hard te slaan met de staart, … Merk je plots grote gedragsveranderingen op bij je huisdier? Dan contacteer je best de dierenarts. Zeker bij vermindering van eetlust!

Kan een kat of hond besmet raken met het coronavirus?

Er zijn gevallen bekend waarbij honden en katten besmet zijn met het coronavirus. Ben je dus besmet, dan hou je best ook wat afstand van je favoriete viervoeter. Hoe moeilijk het ook klinkt, probeer knuffels en aaitjes te mijden. Het is alvast geweten dat katten en fretten gevoeliger zijn dan honden, maar voorzichtig zijn is de boodschap!